Forstør tekst A A A

Podcastserie: Livet med prostatakræft

Mænd og deres pårørende kan have mange spørgsmål, hvis kræften rammer. For de fleste gælder det, at viden kan gøre behandlingsforløbet lettere. Derfor har vi lavet podcastserien Livet med Prostatakræft, som kan hjælpe mændene og deres pårørende med svar.

Episode 1: En ærlig snak om prostatakræft

”En ting er, hvorfor man får en sygdom. Noget andet er, hvordan det går, når man har fået sygdommen. Og det er her, at det virkelig går galt for mænd” siger chefpsykolog og ph.d. Svend Aage Madsen. Velkommen til Livet med prostatakræft - en podcast udgivet af Pfizer. Over seks episoder får du det komplette overblik over sygdommen. Lad os kalde det en håndbog i prostatakræft. I første episode sætter chefpsykolog Svend Aage Madsen ord på, hvorfor netop prostatakræft er sådan en kompleks sygdom at håndtere for de mænd, der rammes – og for deres partnere.

Episode 2: Når mænd bliver syge

Skal man gå til lægen, for at blive undersøgt for prostatakræft, bare fordi man er blevet 60 år? Det spørgsmål besvarer overlæge og professor på urinvejskirurgi på Aarhus Universitets Hospital i prostatakræft Michael Borre i denne episode. Lyt med, når Michael Borre fortæller om alt fra ruggryn og mælk til hvad der sker, når man udredes for prostatakræft samt hvad mulighederne og udfordringerne er med tidlig diagnostik.

Episode 3: Hvor gode er vi egentligt til at behandle med kirurgi?

Hvornår giver det mening at behandle prostatakræft kirurgisk? Og hvad er konsekvenserne ved det? I tredje episode af podcastserien Livet med prostatakræft fortæller urolog Torben Kjær Nielsen om den kirurgiske del af behandlingen, hvem der kan have gavn af den – og hvor meget vi skal forvente af den.

Episode 4: Så langt er vi med medicinsk behandling af prostatakræft

Den medicinske behandling af prostatakræft afhænger af en masse faktorer – og af samme grund kan det være vanskeligt at fortælle patienterne, hvad de står overfor. I fjerde episode af Livet med prostatakræft forsøger overlæge og professor i urinvejskirurgi på Aarhus Universitets Hospital Michael Borre dog alligevel at give et grundigt indblik i, hvad lægerne kan i dag, og hvad patienterne derfor kan forvente sig af et medicinsk behandlingsforløb. Og så får vi også besøg af Kirurg-Torben. Altså Torben Kjær Nielsen, der har speciale i urinvejskirurgi på Rigshospitalet.

Episode 5: Prostatakræft og livskvaliteten kan godt gå hånd i hånd

Denne episode handler om livet med prostatakræft, fodbold, fællesskab og alt derimellem. Og hvem bedre til at tage os med ind i fællesskabet endformand for PROPAs Sundhedsudvalg Svend Erik Bodi, der selv lever med prostatakræft. Med i episoden er også chefpsykolog og ph.d. Svend Aage Madsen, der sammen med Svend Erik fortæller om, hvordan sygdommen påvirker livskvaliteten, senfølgerne efter forskellige typer behandling, er det faktisk muligt at opretholde en god livskvalitet til trods for følgerne af kirurgisk og/eller medicinsk behandling. Link til PROPA: https://propa.dk/

Episode 6: Ja, rejsningsproblemer og inkontinens kan besejres

Problemer med rejsningen og utætheder er noget, der rammer mange med prostatakræft - men som de færreste har lyst til at tale om. For hvad gør man lige, når ens potens ryger på et splitsekund? Det ene øjeblik tror man, at alt er som det plejer, og det næste skal man pludselig omskrive hele sin kærlighedsmanual. I det sjette og sidste afsnit af podcastserien Livet med prostatakræft guider sexolog Else Olesen os igennem helt konkrete øvelser, gode råd og værktøjer, som kan hjælpe med at sætte skub i det intime igen – og formand for PROPAs Sundhedsudvalg Svend Erik Bodi, deler ud af egne, private erfaringer. Link til PROPA: https://propa.dk/

 

 

 

Du kan også lytte til podcastserien på Spotify 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-TXT-DNK-0029