Kliniske studier kan for mange være svære at forstå.
Hvad betyder egentlig informeret samtykke? Er det en fordel at deltage i studier? Og kan jeg komme ud af det igen?
Kliniske forsøg er undersøgelser, der undersøger nye lægemidler, kombinationer af lægemidler eller nye måder at bruge allerede godkendte lægemidler til behandling.
Her kan du finde svar på ofte stille spørgsmål og læse meget mere om, hvordan kliniske studier er opbygget, hvordan de foregår og få gennemgået de forskellige termer som ofte bruges f.eks. fase 1, fase 2 og fase 3.
Støtte
Læs mere om:
I video-serien ‘Forskningen Forklaret’ gennemgår professor i biostatistik og klinisk epidemiologi Robin Christensen, alle de begreber, du skal kende til for at forstå og gennemskue videnskabelige artikler. Hvad end du er pårørende, patient eller bare er nysgerrig på videnskabelige studier, så er der hjælp at hente denne videoserie i tre dele.
At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.
At lære disse gængse ord relateret til kræft, kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.
Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.
PP-UNP-DNK-0344