Psykologens gode råd til dig, som er ramt af AML
En dokumentar med psykolog Camilla Schrøder, som fortæller om de psykologiske aspekter af at blive ramt af en pludselig livstruende sygdom AML og giver gode råd til patienter og pårørende.
Der er ikke nogen, som kan overskue et mange måneders langt forløb af uvished.
Det fortæller psykolog Camilla Schrøder, med speciale i sygdomsramte og pårørende. Hun pointerer, at det kan være en hjælp at vide i starten af et forløb, at der er andre, som går ind og overskuer det for dig og som har viden og ekspertise på området. Langsomt tilegner man sig mere og mere manøvredygtighed i den livssituation, man er blevet budt at skulle håndtere.
Når vi taler om akut myeloid leukæmi, så vil det for de fleste være en pludselig og massiv omvæltning. Der vil ofte være tale om massive forstyrrelser af den hverdag, man er vant til.
Oplevelsen af at være i sygdomsforløb med udsigter til et langt forløb, og den uvished der følger med, er meget voldsom for de fleste. For nogen kan det være en hjælp at tænke på det som en opgave, som skal håndteres over tid.
Se psykolog Camilla Schrøder give gode råd til, hvordan patienter og pårørende kan blive bedre i stand til at tackle uoverskuelige opgaver i hverdagen, samt hvilke læringsopgaver man kan opleve på forskellige tidspunkter i forløbet.
Andre læringsopgaver opstår senere i forløbet, når vi taler kontrolforløb og efterbehandling.
Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.
PP-UNP-DNK-0307